Interesse in onze nieuwsbrief?

Tramkade 26 | 5211 VB 's-Hertogenbosch | 085 782 6768 | info@albaconcepts.nl

nieuws

Alba Academie: 30 mei - 14:30 CSRD: Van vinkjes naar visie

Vanaf 2025 geldt voor een groot aantal ondernemingen de rapportageverplichting onder de Corporate Sustainbility Reporting Directive (CSRD). Deze wetgeving heeft ook indirecte gevolgen voor minstens twee keer zoveel ondernemingen in de keten. Hoe zorg je ervoor dat de rapportage waardevol is voor jouw organisatie? Oftewel, hoe kom je van vinkjes naar visie? Om deze vragen te beantwoorden organiseren wij op samen met Deloitte (Sustainability Team & Risk Advisory) een Alba Academie op donderdag 30 mei vanaf 14:30 uur. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

Inhoud Academie
Het proces van organiseren, informatie verzamelen en rapporteren vraagt aanzienlijke tijd en middelen. Daarom is het van belang om hier slim mee om te gaan. Zo is het van cruciaal belang om te begrijpen dat de CSRD niet alleen een afvinklijstje is, maar een uitgelezen kans om duurzaamheid te integreren in de strategie van jouw bedrijf. Rapporteren maakt op zichzelf geen duurzame impact. Daarvoor is het noodzakelijk om een integraal plan voor verduurzaming aan de rapportage te verbinden. Dan pluk je er uiteindelijk de vruchten van!

Tijdens deze Academie bespreken wij het proces van een effectieve rapportage en hoe je dit onderdeel maakt van een succesvolle transformatie richting een toekomstbestendige organisatie. Daarnaast bespreken wij een aantal inspirerende voorbeelden van organisaties die dit voor elkaar hebben gekregen. Tenslotte komen inzichten en hulpmiddelen aan bod die jou kunnen helpen bij het organiseren en rapporteren.

Meld je hier aan
Wees er snel bij, er zijn namelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Twee weken van tevoren ontvang je de bevestiging met praktische informatie voor de bijeenkomst.

Locatie en tijd
Je bent vanaf 14:30 uur welkom in het Werkwarenhuis op de Tramkade 20-24, ‘s Hertogenbosch. Om 15:00 uur start de presentatie die tot 17:30 duurt. Aansluitend is er een borrel.

Graag tot ziens op 30 mei!