Interesse in onze nieuwsbrief?

Tramkade 26 | 5211 VB 's-Hertogenbosch | 085 782 6768 | info@albaconcepts.nl

nieuws

Circular Buildings - een meetmethodiek voor losmaakbaarheid

Het rapport ‘Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid v2.0’ is vanaf 11 mei 2021 online beschikbaar. Dit rapport is onderdeel van een reeks publicaties met indicatoren voor circulariteit, die binnen het DGBC programma Circulariteit concreet worden uitgewerkt. Middels dit rapport introduceren we een uniforme meetmethode voor losmaakbaarheid in de bouw en beschrijven we hoe je dit kunt beoordelen. Dit rapport onderkent diverse toepassingsgebieden voor de meetmethode, en heeft mede als doel tot de integratie van losmaakbaarheid in bestaande duurzaamheidsinstrumenten BREEAM-NL en GPR Gebouw.

De herziene meetmethodiek Losmaakbaarheid is ontwikkeld en getoetst door een consortium van Alba Concepts, Dutch Green Building Council, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en W/E Adviseurs in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie. In het eerste rapport van september 2019 is de fundatie voor de meetmethode opgesteld, waarna de markt uitgedaagd is om de meetmethode toe te passen in de praktijk en hier feedback op te geven. Dit resulteerde in diverse inzichten, verbeteringen en een herziene versie van de meetmethode voor losmaakbaarheid.

In deze video wordt er toegelicht wat er veranderd is ten opzichte van het eerste rapport en wordt de publicatie overhandigd aan de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie.

Het rapport lezen? Download het hier.