Interesse in onze nieuwsbrief?

Tramkade 26 | 5211 VB 's-Hertogenbosch | 085 782 6768 | info@albaconcepts.nl

nieuws

Gemeente Wijchen en Ter Steege ondertekenen overeenkomst

Mijlpaal in gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Vrijdag 6 november zetten de gemeente Wijchen en Ter Steege hun handtekening onder de overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer. In de overeenkomst zijn afspraken over onder andere de samenwerking met de omgeving, de planning en fasering, de uitwerkingsplannen en de omgevingsvergunning vastgelegd.

“De ondertekening is een mooie en belangrijke mijlpaal op de weg naar een metamorfose van het gebied tussen het Kasteel en het Wijchens Meer. Straks is dit een levendige en fijne plek om te wonen en te werken. En natuurlijk een aantrekkelijke plek voor alle bezoekers van ons mooie centrum”, aldus Geert Gerrits, wethouder Ruimtelijke Ordening.

Ter Steege gaat werk uitvoeren
Ter Steege Bouw vastgoed is altijd op zoek naar unieke uitdagingen. Tussen Kasteel en Wijchens Meer past hier goed bij. In de opgave voor het centrum van Wijchen komt de ervaring met complexe projecten goed van pas. Ter Steege Bouw Vastgoed is onderdeel van het familiebedrijf Ter Steege Groep. Met het hoofdkantoor in Rijssen en vestigingen in Tiel, Apeldoorn, Hardenberg en Rijswijk, heeft het bedrijf een landelijke dekking.

Eerste fase
De gebiedsontwikkeling kent vele smaakmakers, zoals de trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer, een grand café, het hotel tegenover het kasteel en het evenementenplein. Voordat we aan de smaakmakers beginnen, gaat één van de ‘spraakmakers’ als eerste aangepakt worden. De sloop van het voormalige gemeentekantoor behoort tot de projecten in fase 1.

Meer informatie
Wil je meer weten over het project? Klik dan hier. Op de facebook pagina van TKWM zie je de eerste beelden van het plan van Team Ter Steege.