Interesse in onze nieuwsbrief?

Tramkade 26 | 5211 VB 's-Hertogenbosch | 085 782 6768 | info@albaconcepts.nl

nieuws

Handreiking Cirkelstad Zuid-Holland: 'Laten zien dat circulair bouwen gewoon kan’

Op vrijdag 10 februari – tijdens de Week van de Circulaire Economie – organiseerde Cirkelstad Zuid-Holland een inspiratiebezoek naar De Kabel: zeven circulaire, duurzame herenhuizen in Voorhout, ontwikkeld door Van der Hulst Bouwbedrijf. Een bijzonder project, dat langs de lat van Het Nieuwe Normaal (HNN) is gelegd. Met HNN werken we toe naar een eenduidige taal en nieuwe ‘standaard’ op het gebied van circulair bouwen.

Op bezoek bij De Kabel
Het bouwproject De Kabel is volledig geprefabriceerd en in een houten constructie ontworpen. Waar we in Nederland gewend zijn om in beton of kalkzandsteen te bouwen, vraagt dit om een innovatieve manier van denken bij het ontwerpteam. De constructie is vanaf de eerste verdiepingsvloer opgebouwd uit houten vloeren in combinatie met houtskeletbouw en komt in pakketten aan op de bouwplaats. Al het hout is duurzaam verkregen en voorzien van het FSC keurmerk. De woningen zijn biobased geïsoleerd met cellulose en zijn dampopen, dus zonder kit en folies. De installaties, evenals de natte cellen, worden geprefabriceerd en op de bouwplaats als complete unit in de woning aangebracht. Dit maakt de woning ook volledig demontabel. De Kabel wordt medio 2023 opgeleverd aan haar nieuwe eigenaren.

Yvonne van der Hulst, directeur/eigenaar van Van der Hulst Bouwbedrijf:
“Ik denk altijd na over wie hier komt te wonen. Of dat nu een gezin, stel of één persoon is. Diegene moet comfort ervaren, wil weten of hij of zij in een gezond huis woont, waar ook de energielasten laag zijn. En deze woningen in Voorhout zijn dan ook opgebouwd vanuit natuurlijke materialen. En installatietechnisch er is volop aandacht aan besteed. Zo moet het gewoon zijn; Het Nieuwe Normaal!”