Interesse in onze nieuwsbrief?

Tramkade 26 | 5211 VB 's-Hertogenbosch | 085 782 6768 | info@albaconcepts.nl

nieuws

Trots op ‘onze’ duurzame kanjers

Op woensdag 3 november was het zover en werd bekend wie een plek heeft verdiend in de duurzame 50 van ABN AMRO. Jim Teunizen wist voor het vijfde jaar op rij een plek in de top 10 te verwerven, ditmaal op een mooie vierde plek. Een terechte waardering voor zijn inzet in het verduurzamen van de bouw- en vastgoedwereld.⁠ Collega Jip van Grinsven kwam nieuw in de top 50 binnen op een mooie 27e plek. Een mooie opsteker voor haar inspanningen voor het verduurzamen van de bouw- en vastgoedbranche en voor het behoud van ons klimaat.

Wat is de Duurzame 50?
De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.