Interesse in onze nieuwsbrief?

Tramkade 26 | 5211 VB 's-Hertogenbosch | 085 782 6768 | info@albaconcepts.nl

nieuws

Winst biobased prijsvraag Rijksbouwmeester

Tijdens de manifestatie ‘Growing Green Cities’ op 6 oktober in Almere is het team “Nieuwe Oogst” uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag  ‘Biobased en natuur inclusief bouwen in Oirschot’ .De prijsvraag in Oirschot is de eerste binnen het programma ‘Een nieuwe bouwcultuur’, waarmee het College van Rijksadviseurs het biobased en natuur inclusief bouwen wil stimuleren.

Aan de deelnemende teams werd gevraagd om een stedenbouwkundige en landschap­pelijke visie voor het gebied ‘De Kemmer’ in Oirschot. Ook een ontwerp voor biobased en natuur inclusieve woningen in het gebied maakte deel uit van de prijsvraag.

De jury spreekt van een sterke en integrale inzending waarin cultuur en natuur in harmonie gebracht zijn. Men heeft hoge verwachtingen van zowel de mogelijkheid tot realisatie als de beleving en educatieve waarde van het voorstel ‘Nieuwe Oogst”. Meer weten over het project? Check het artikel.

Het team Nieuwe Oogst bestaat uit De UrbanistenCopijnLevel of Detail ArchitectenORGA architect, Bureau VeldwerkAM Gebiedsontwikkeling, Alba Concepts, De Natuurverdubbelaars en Beyond Now.